Tannlegeteam logo

Din tannlege på Tynset

Tannlegeteam Tynset er et moderne tannlegesenter som tilbyr alle typer tannbehandlinger – deriblant oralkirurgi og implantatbehandling. Trenger du akutt behandling, står vi klare til å hjelpe deg på vår tannlegevakt på Tynset. Velkommen til pasienter fra Tynset og Nord-Østerdal!

Dyktige tannleger og spesialister på Tynset  

Tannlegeteam er en tannlegekjede som i dag har tre filialer i Oslo og jobber med å utvide tilbudet til flere landsdeler. Som tannlege på Tynset bidrar vi til å skape et moderne tannhelsetilbud i Nord-Østerdal. Vi kan ta imot henvisninger fra andre deler av regionen.

 

De dyktige tannlegene og spesialistene hos Tannlegeteam Tynset hjelper deg med det du trenger av tannbehandlinger! Vi tilbyr:

✓ Tannlege med sentral beliggenhet på Tynset

✓ Moderne lokaler med nytt utstyr

✓ Profesjonell tannbehandling

✓ Tannlegevakt på Tynset

Bredt tilbud innen tannbehandling

Tannlegeteam Tynset har investert i utstyr og lokaler av ypperste kvalitet, og satser på å etablere tilbud på spesialistbehandling på klinikken. Som tannlege på Trynset tilbyr vi alt fra ordinære behandlinger som undersøkelse og tanntrekking til komplekse behandlinger som tannimplantat og visdomstenner. Vi har dessuten estetiske og funksjonelle behandlinger, som skallfasetter, Invisalign og søvnapnébehandling. Her ser du hele vårt behandlingstilbud!

Her finner du oss  

Tannlegeteam Tynset er sentralt plassert i Torvgata. Adkomst er enkelt, enten du kommer med bil eller kollektivtransport. Fra Tynset bussterminal og Tynset stasjon er det kun få minutters gåavstand til tannklinikken.

Tannlegeteam Tynset

Torvgata 7E, 2500 Tynset

Åpningstider

Tannlegevakt for Tynset og Nord-Østerdal

Ved sterke smerter eller store tannskader er det viktig å få behandling raskt. Vår tannlegevakt på Tynset er åpen hver dag, og pasienter får time på kort varsel.

Vi prioriterer timer til akutte pasienter i løpet av arbeidsdagen. Ved å oppgradere vår drift til nye lokaler, kan vi romme flere tannleger og ha et bedre tilbud med god tilgjengelighet – også etter arbeidstid.

Ta kontakt for å bestille time på vår tannlegevakt på Tynset!

Bedre tannhelsetilbud i regionen

Tynset har i skrivende stund over 2700 innbyggere, og Nord-Østerdal som helhet har over 18000 innbyggere. Tidligere har tannhelsetilbudet i området vært begrenset, med kun noen få etablerte tannleger. Dermed har også tilbudet om akutt tannbehandling i regionen vært mangelfullt. Innbyggere har ofte måttet tilbakelegge lange avstander for å oppsøke tannlegevakt i andre kommuner.

Tannlegeteam ønsker å gjøre tannbehandling tilgjengelig for alle. Derfor utvider vi nå til områder der det er stort tannlegebehov. Tynset og Nord-Østerdal har mange innbyggere, og vi er stolte av å kunne bidra til å bedre tannhelsetilbudet i området med profesjonelle behandlinger til rimelige priser, som din neste tannlege på Tynset.

Tips fra tannlegen

Tannbehandling i narkose

Innhold Add a header to begin generating the table of contents Når det gjelder smertelindring og bekjempelse av angst under tannbehandling, kan både sedasjon og narkose være svært nyttige. Disse teknikkene brukes når lokalbedøvelse alene ikke er tilstrekkelig. I tilfeller der personer opplever alvorlig angst for tannbehandling eller når det gjennomføres større inngrep, kan full narkose også være et alternativ å vurdere.   Profesjonell tannbehandling under narkose    Når det gjelder tannbehandling under narkose, er det viktig å forstå den trygge og effektive prosedyren som utføres av en dyktig narkoselege. Narkose, også kjent som generell anestesi, innebærer en fullstendig bedøvelse og kan kun administreres av en spesialist innen narkose. Denne metoden bruker en skånsom kombinasjon av medisiner som administreres direkte i blodomløpet, en prosess kjent som intravenøs narkose. Disse medisinene skaper en beroligende og dyp søvn, samtidig som de gir en effektiv smertelindring.  Ved tannbehandling under narkose er pasientens velvære av største betydning. Derfor blir pasienten kontinuerlig overvåket av både narkoselegen og en erfaren narkosesykepleier. Dette sikrer at pasienten til enhver tid får tilstrekkelig oksygentilførsel og nøye oppfølging. Under hele prosedyren vil du ikke oppleve smerte eller ha noen bevisst oppfatning eller hukommelse om selve behandlingen, da narkosen gir en tilstand av dyp søvn.  Her kan du lese mer om vår profesjonelle samarbeidspartner som utfører behandling under narkose.    Avslapning og komfortabel tannbehandling med  sedasjonsteknikker   Å oppnå avslapning og ro under tannbehandling er viktig for mange pasienter, og sedasjon kan være en vei å gå. Sedasjon innebærer bruk av smertestillende og beroligende medisiner som lar deg slappe av under behandlingen. Det finnes ulike metoder for å administrere sedasjon, inkludert oral sedasjon og intravenøs sedasjon.   Oral sedasjon innebærer bruk av tabletter som foreskrives av tannlegen til pasienter som har behov for det. Disse medisinene bidrar til å redusere angst og fremme avslapning før og under tannbehandlingen. Det er viktig å følge nøye instruksjoner fra tannlegen om dosering og tidspunkt for inntak av tablettene.    Intravenøs sedasjon er en annen effektiv metode som utføres av …

Tips fra tannlegen

Behandling av søvnapné

Innhold Add a header to begin generating the table of contents    Hva er søvnapné? Søvnapné er en tilstand der en person opplever gjentatte pustestopp som varer i over ti sekunder, flere ganger i løpet av en natt. Under disse episodene strammes musklene i svelget og tungen, noe som fører til blokkering av luftveiene. Disse pustestoppene kan påvirke helsen negativt og bør derfor behandles av en søvnmedisinsk spesialist.   Hvordan oppstår søvnapné?    Søvnapné oppstår når musklene i svelget og tungen avspennes i en slik grad at luftveiene blokkeres. Dette fører til gjentatte pustestopp som kan vare i over 10 sekunder. Disse pustestoppene kan forårsake generelle helseplager dersom de forekommer hyppig.   Symptomer på søvnapné    Et av de vanligste symptomene på søvnapné er høylytt snorking som kan være plagsomt både for personen som snorker og deres partner. Personer med søvnapné opplever ofte dårligere og mer urolig søvn enn de som bare snorker. Dette kan føre til konstant tretthet, mangel på energi, konsentrasjonsvansker og hodepine, samt andre helseproblemer som forhøyet blodtrykk og hjerteproblemer, dersom tilstanden forblir ubehandlet.   Hvem trenger behandlig for søvnapné?  Det er en tydelig sammenheng mellom søvnapné og alvorlige sykdommer. Derfor er det viktig å behandle søvnapné for å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer, diabetes, fedme og konsentrasjonsvansker. Selv sosial snorking kan føre til ulike grader av søvn- og helseproblemer.  Opplever du symptomer som snorking, overdreven tretthet på dagtid eller observerte pustestopp, bør du søke utredning for å få riktig behandling.   Behandling av søvnapné  …

Scroll to Top