Tannlegeteam logo

Tannlegeteam

Oralkirurgi og spesialistbehandlinger

Tannlegeteam tilbyr behandling for komplekse tilstander som krever spesialistkompetanse. Vi har dyktige spesialister innen oral- og maxillofacial kirurgi og smak og luktesans. Moderne utstyr gjør at vi kan utføre et bredt spekter av behandlinger på våre klinikker i Oslo. Her ser du noen av dem!
Mann som smiler
Innhold
  Add a header to begin generating the table of contents

  Behandling av smak og luktesans

  Sykdom eller skader kan gjøre at man opplever forstyrrelser på smaks- og/eller luktesansen. Sansene kan også bli helt eller delvis borte. Antall tilfeller har dessverre økt betraktelig de siste årene,

  som et resultat av covid-19.

  Vi har spesialist i smak- og luktesans tilknyttet våre klinikker. Dette gjør at vi kan tilbyrutredning og behandling til pasienter som har problemer med disse sansene.

  Analysen foregår ved detaljert anamneseopptak og lykt- og smakstest. Behandlingen fokuserer på gjenopptrening av sansene, og består ofte av luktetrening og medisin.

  Kirurgiske inngrep – Oral- og maxillofacial kirurgi

  Vår spesialist innen oral- og maxillofacial kirurgi kan utføre et bredt spekter av kirurgiske inngrep i munn, kjeve og ansikt. Under kan du lese om noen av disse.

  Implantatbehandling

  Tannimplantat er en tannerstatningsmetode som gir et funksjonelt og estetisk pent resultat. Implantatene festes i kjevebenet med kirurgi, og i noen tilfeller må tapt kjeveben gjenoppbygges. Vi hjelper deg gjerne med å få smilet tilbake med implantater!

  Les mer om tannimplantater.

  Komplisert ekstraksjon av visdomstenner

  Visdomstenner har ofte flere krokete røtter som gjør det vanskelig å trekke dem på vanlig måte. Disse må ofte fjernes kirurgisk, slik at skadene på omkringliggende tenner og tannkjøtt minimeres. Dersom operasjon vil være den mest skånsomme metoden for å fjerne din visdomstann, står en spesialist hos Tannlegeteam klar til å hjelpe deg.

  Les mer om behandling for visdomstenner .

  Rotspissamputasjon

  Hvis det oppstår infeksjon rundt rotspissen, kan det være nødvendig med rotspissamputasjon. Dette er et kirurgisk inngrep utført under lokalbedøvelse. Vi lager en åpning og borer bort kjeveben ved behov. Deretter fjerner vi 3-5 mm av rotspissen, før vi skraper bort det betente vevet og til slutt forsegler rotkanalen med en fylling.

  Les mer om behandling av rotspissbetennelse.

  Andre spesialistbehandlinger

  Behandling av periodontitt og periimplantitt

  Periodontitt er betennelse i tannens festevev, med varierende alvorlighetsgrad. Dersom sykdommen har utviklet seg til å bli alvorlig kan en av våre spesialister ta hånd om behandlingen – i enkelte tilfeller med kirurgisk inngrep.

  Til pasienter med tannimplantat tilbyr vi også spesialistbehandling for periimplantitt – betennelse i tannkjøttet rundt implantatet. Riktig behandling av periimplantitt er viktig for å unngå at implantatet faller ut. Kirurgisk inngrep er nødvendig i flere tilfeller.

  Les mer om behandling av periodontitt og periimplantitt.

  Rotfylling

  Hvis en av tennene dine har en nerve som er skadet eller død, må dette behandles med rotfylling. Ved rotfylling fjerner vi den betente nerven og fyller rotkanalene med fyllingsmateriale.

  Les mer om rotfylling.

  Biopsi i munnhulen

  Biopsi er en vevsprøve som undersøkes under mikroskop. Denne undersøkelsen utføres ved mistanke om sykdom basert på ugunstige forandringer i munnhulen.

  Bestill undersøkelse hos spesialist

  Ønsker du spesialistvurdering av din tannhelse? Bestill time i dag!

  Pris på undersøkelse hos spesialist: fra 1150,-

  Dette inkluderer konsultasjon, diagnostikk og kostnadsoverslag, ekskl. refusjon.

  Våre spesialister

  bilde av logo

  Bano Singh: Tannlege og spesialist i smak og luktesans


  Preet Bano Singh er tannlege og har doktorgrad i luktesans. Hun er førsteamanuensis og spesialist i smak- og luktesans ved Universitetet i Oslo. I tillegg til å være involvert i mange forskningsprosjekter, har hun skrevet en rekke artikler om smak og lukt. Blant annet er hun bidragsyter til en internasjonal forskningsartikkel om hvordan covid-19 påvirker smak og lukt.

  bilde av logo

  Hossein Kashani : Spesialist i Oral- og Maxillofacial kirurgi


  Hossein Kashani har vært spesialist i oral- og maxillofacial kirurgi siden 2004. I tillegg til å praktisere kjevekirurgi, har han vært forfatter og medforfatter i over 25 år. Gjennom årene har han bidratt til en rekke vitenskapelige bøker og publikasjoner i internasjonale tidsskrifter. Kashani underviser dessuten i faget sitt, både i Norge og utlandet.

  Profesjonell tannbehandling med moderne utstyr

  Tannlegeteam har fokus på å tilby tannbehandling av beste kvalitet. Derfor benytter vi kun moderne utstyr i alle våre behandlinger.

  Smkånsom behandling – lokalbedøvelse, sedasjon eller narkose

  Vi ønsker at din behandling skal være så skåmsom som mulig. Lokalbedøvelse er tilstrekkelig i de fleste behandlinger, men vi tilbyr også sedasjon med beroligende midler.

  Full narkose er også et alternativ for pasienter med tannlegeskrekk .

  HELFO-refusjon ved spesialistbehandling

  Våre klinikker har direkteoppgjørsavtale med HELFO . Dersom din tanntilstand gjør at du har rett på støtte, trenger du kun å betale egenandelen hos oss. Vi sender inn kravet for deg!

  Fler artikler innenfor samme tema

  Scroll to Top