Tannlegeteam logo

Tannlegeteam

Tannbro – løsningen for deg?

Tannbro – Når du skal erstatte manglende tenner

Det kan skje at uhellet er ute, og som følge av tannforhold, sykdom eller ulykke, at en tann ikke står til å redde. Dette kan medføre at man finner seg i en situasjon hvor en eller flere tenner går tapt. Mellomrommet som oppstår mellom tennene når en eller flere tenner må fjernes, kan påvirke tannstillingen og dermed også, estetikken og bittfunksjon. Slike tanntap kan håndteres på flere ulike måter. 


TannlegeTeam Oslo tilbyr flere gode løsninger. For mange blir den riktige løsningen å sette inn en tannbro.

Hva er en tannbro?

Tannbro er et av de mest populære og mest brukte alternativene er å erstatte manglende tenner. Tannbroen er er en konstruksjon som består av to eller flere sammensatte tannkroner som festes på sideliggende tenner. Den har samme funksjon som en tannkrone og er ikke uttagbar.


En tannbro benytter tennene på hver side av manglende/tapt tann, som forankring for en enkelt eller flere nye tenner. Estetisk vil en ferdig bro se naturlig ut og ha normal funksjon.


Tannbroen vil fremstilles av en tanntekniker, og tennene som skal forankre broen må slipes til for at de skal kunne holde den nye tannbroen på plass. Tannbroer er som regel laget av porselen eller zirkonium, men det finnes også andre alternativer.

Tannbro eller implantat?

En tannbro kan festes på de nærliggende tennene når de har store fyllinger eller hull, og kan da beskytte dem fra å bli helt ødelagt. I de tilfellene når nabotennene er helt friske, anbefales det heller å velge tannimplantat som behandling for å erstatte de tennene som mangler. På denne måten behøver man heller ikke å slipe til friske nabotenner.


En tannbro kan også ved andre tilfeller. et eksempel på dette er ved tannkjøttbetennelse for en eller flere tenner er løse (på denne måten blir de stabilisert), et annet eksempel er for å bevare tenner som har vært utsatt for mye slitasje grunnet tanngnissing, da dette medfører at tennene blir kortere og bittet må bygges opp.

 

Hvor lenge varer en tannbro?

Det kan være flere forhold som påvirker hvor lenge en tannbro varer. Noen eksempler på dette kan være hvilke materialer tannkronen er laget av, samt selve området som skal behandles. I gjennomsnitt varer den som regel ti år eller lenger.


En tannbro kan holde i mange år ved god munnhygiene og jevnlig oppfølging og kontroll hos tannlegen. Hvis man ikke tar godt vare på tannbroen, kan man få hull på rotoverflaten, eller det kan oppstå andre problemer som for eksempel tannkjøttbetennelse. Våre tannleger vil hjelpe deg med hvordan du kan holde din tannbro ren for å opprettholde god tann- og munnhelse, samt forhindre at problemer oppstår.

 

Scroll to Top