Gebiss og protese

Bedøvelse og sedasjon - for smertefri tannbehandling
Tannlegeteam ansatt som utfører behandling
Innhold
  Add a header to begin generating the table of contents

  Å miste tenner kan påvirke ikke bare smilet ditt, men også din evne til å tygge mat og snakke klart. Protese som behandling er en god løsning for å gjenopprette din tannhelse og selvtillit.

  Hva er en protese?

  En protese er en kunstig erstatning for manglende tenner og tilhørende vev. Den kan være avtagbar eller fast festet til implantater. Protetiske enheter kan omfatte delproteser, som erstatter noen tenner, eller helproteser, som erstatning for alle tennene i overkjeven, underkjeven, eller begge deler.

  Hvorfor velge protese?

  Det er flere grunner til å vurdere protese som en løsning for tapt tannhelse. For det første gir protese en estetisk forbedring, og bidrar til å fylle ut smilet ditt.  De gjenoppretter også den grunnleggende funksjonen til tenner, slik at du kan tygge maten ordentlig og snakke klart. Protese kan være et mer overkommelig alternativ sammenlignet med mer omfattende behandlingsplan som tannimplantat.

  Hvor effektive er protese?

  Protese varierer fra person til person og avhenger av faktorer som tilpasning, vedlikehold og type protese. Moderne protese er laget med tanke på både komfort og funksjonalitet, og tilpasses individuelle anatomiske forhold. Helprotese støttes kjeveformen, mens delprotese kan festes til eksisterende tenner eller implantater for økt stabilitet.

  Hvordan foregår protesebehandling?

  Vi starter vanligvis med en grundig undersøkelse av munnhulen og tennene. Deretter tar vi avtrykk for å lage en skreddersydd protese som passer perfekt til din munn. For helprotese må kjeveformen evalueres nøye. I tilfelle av delprotese eller protese festet til implantater, kan det være nødvendig med kirurgiske inngrep for å forberede området.

  Pris på protese?

  Pris på protesebehandling kan variere avhengig av protesetype, materialet som brukes, og om det er behov for ytterligere kirurgi som implantatplassering. Generelt sett kan kostnadene variere fra rimelige alternativer til mer kostbare løsninger, spesielt hvis det er behov for omfattende tilpasninger. Du vil få en nøyaktig prisvurdering basert på ditt individuelle behandlingsbehov.

  Fler artikler innenfor samme tema

  Scroll to Top