Snorkeskinne

Snorking er et vanlig problem i befolkningen – faktisk snorker hele 40% av alle personer i aldersgruppen 30-65 til vanlig. Dersom du ønsker behandling for snorkingen, er snorkeskinne et godt valg. Hos TannlegeTeam får du en snorkeskinne som er spesialtilpasset til din munn!
Dame som smiler
Innhold
  Add a header to begin generating the table of contents

  Hvorfor snorker man?

  Snorking er et tegn på at det er begrenset luftpassasje i bakre del av svelget. Når vi

  sover, er det nemlig slik at musklene i svelget slapper av og passasjen blir trangere. Luften som pustes inn skaper vibrasjoner i bløtvevet, hvilket kan resultere i snorkelyder.

  Snorking er i seg selv svært utbredt i befolkningen, der en stor andel snorker i større eller mindre grad. Det er et flertall menn som snorker, og livsstilsfaktorer som røyking og overvekt øker sannsynligheten. Snorking kan også være et symptom på mer omfattende søvnproblemer, som søvnapné.

  Behandling av snorking

  Snorking kan behandles på flere måter. Noen tiltak kan du gjøre selv – eksempelvis livsstilsendringer som vektreduksjon og røykeslutt. Mange opplever at dette har begrenset effekt, og da kan profesjonell hjelp være løsningen.

  Vi i TannlegeTeam har bred erfaring med behandling av snorkepasienter med snorkeskinne – en 3D-printet, individuelt tilpasset skinne som brukes under søvn. Skinnen sitter på tenner i over- og underkjeve og er justerbar. Snorkeskinne er en behandlingsform som passer godt til de fleste, så fremt pasienten har tilstrekkelig med tenner i munnen.

  Bli kvitt snorkingen – bestill time i dag!

  Ønsker du å bli snorkefri? TannlegeTeam hjelper deg gjerne med utredning og

  behandling av snorking. Vi har klinikker på Majorstuen, Ensjø og Linderud.

  Snorkeskinne: slik fungerer den

  En snorkeskinne settes på tennene før du skal sove. Skinnen drar underkjeven og bakre del av tungen frem mens du sover, og dette sørger for at det blir bedre luftpassasje.

  Tannlegen tilpasser snorkeskinnen til din munn!

  Det finnes en rekke ulike snorkeskinner på markedet. Blant annet har apoteket ferdigfabrikkerte snorkeskinner. Bruk av disse er sterkt frarådet i fagmiljøet, da dette kan føre til endring av tannsett, skader på tenner, kjeveleddsproblemer og mer.

  Vi anbefaler å velge en snorkeskinne som er skreddersydd til munnen din. Tannlegen måler tennene og bevegelsesgraden i kjeven din, og sørger for at snorkeskinnen du får passer perfekt til deg. Med dette unngår du at tenner og kjevemuskulatur overbelastes.

  Hva koster en snorkeskinne?

  Prisen på en snorkeskinne hos TannlegeTeam er 9500,-.

  Undersøkelse av snorking hos tannlege

  Dersom du sliter med snorking, kan vi i TannlegeTeam hjelpe deg med utredning og behandling. Vi har tannlege med spesialkompetanse på søvnproblematikk. Vi får jevnlig henvisninger fra øre-nese-hals, sykehus, leger og andre tannleger for behandling av snorking og søvnapné.

  Gjennom grundig undersøkelse får vi viktig informasjon om hvordan du sover. På den måten kan vi vurdere om snorkeskinne vil være riktig behandling for deg.

  Når du kommer til oss, undersøker vi tenner og tunge, og tar anamnese for å sjekke faktorer som blodtrykk, tanngnissing og diabetes type 2. Vi har polygrafisk søvnutredning, samt ØNH-lege og kjevekirurger tilknyttet kontoret. Ved nærmere utredning av søvn samarbeider vi i tillegg med søvnspesialister med bakgrunn fra nevrologi og nevrofysiologi. Vi kan også henvise til polysomnografisk utredning med EEG-undersøkelse ved behov. Dersom det er faktorer til stede som tilsier at du kan ha søvnapné, henviser vi deg for videre diagnostisering.

  Har du spørsmål om snorkeskinne?

  Vi i TannlegeTeam svarer gjerne på det du måtte lure på om snorkeskinnebehandling!

  Vi tilbyr også behandling av søvnapné

  Ved undersøkelse av pasienter hender det at vi oppdager søvnapné. Vi som tannlege kan ikke diagnostisere, men spiller en viktig rolle i veiledning, behandling og oppfølging av pasienter som har sykdommen.

  Mange henvises til oss for behandling med søvnapnéskinne. Ved behandling følger vi opp disse pasientene regelmessig, slik at vi kan følge med på effekten og eventuelt gjøre tilpasninger.

  Få snorkeskinne hos TannlegeTeam

  TannlegeTeam hjelper deg gjerne med undersøkelse av snorking og søvnproblemer. Vi har tannleger som har god kompetanse på området og kan levere skreddersydde snorkeskinner til deg.

  Fler artikler innenfor samme tema

  Scroll to Top