Tannlegeteam logo

Tannlegeteam

Tannbleking

Tannbleking hjemme eller hos tannlegen?
Dame som smiler
Innhold
  Add a header to begin generating the table of contents

  Tannbleking

  Et strålende hvit smil er for mange et stort ønske og beking av tennene blir en stadig mer populær behandling. Tannbleking går ut på å fjerne misfarging på tennene, samt lysne nyansen på tennene. Dette gjøres enten ved bruk av blekemiddel plassert i individuelt tilpassede tannskinner (tannbleking hjemme), eller med spesialtilpasset lys på klinikken.

  Vitenskapen rundt tannbleking har kommet langt bare de siste årene, og blekemidler er nå langt mer skånsomme for tenner og tannkjøtt enn tidligere. Kombinert med at prisen på profesjonell tannbleking har gått ned, blir det stadig vanligere å bleke tennene sine blant den norske befolkningen.

  Vi tar vare på tennene dine

  Den beste og sikreste løsningen for tannbleking, er den som administreres eller leveres av en profesjonell tannlege. Hos Tannlegeteam vet vi akkurat hva som skal til for å gi deg et fint og hvitt smil.

  Konsultasjon hos tannlege

  Uansett om du skal bleke tennene hjemme eller i tannlegestolen, starter vi alltid med en konsultasjon og undersøkelse. Ved undersøkelsen avdekker vi eventuelle hull, samt tilstanden på tennene og tannkjøttet. Viser det seg for eksempel at tannemaljen er tynnslitt, skal det ikke utsettes for blekemiddelet hydrogenperoksid. Dette er et stoff som finnes i tannblekingsgelen vi benytter. Målet med undersøkelsen er å finne en løsning som passer for deg, uten å skade tannhelsen din. Etter undersøkelsen kan vi tilby to alternativer for tannbleking: tannbleking hjemme med blekeskinner, eller profesjonell klinikkbleking.

  Tannbleking hjemme

  Tannbleking hjemme er vårt mest populære alternativ. Her tilpasser vi blekeskinner for tennene dine. Disse får du med deg hjem, og de kan brukes igjen og igjen.

  Sammen med blekeskinnene og blekingsgel får du også en innføring i hvordan de skal brukes, samt tips og råd om munnhygiene som bør utføres før du skal bleke tennene. Vi gir også informasjon om hvordan du oppnår best mulig resultat på kortest mulig tid.

  Vår pakke til tannbleking hjemme inneholder:

  • Spesialtilpassede blekeskinner for tennene dine
  • Tannblekingsgel med virkemiddelet hydrogenperoksid
  • Instruksjonsmanual for bruk som inkluderer informasjon om hvordan tenner bør klargjøres før behandlingen

  Bleking i kombinasjon med annen behandling

  Dersom du har områder på tennene som det er vanskelig å komme til, kan det være lurt å kombinere bleking med annen estetisk tannbehandling. Dette er den mest effektive løsningen for deg som har emaljefeil eller flekker på tennene etter kariesangrep.

  Når bør du ikke bleke tennene?

  Selv om tannbleking er skånsomt for tenner og tannkjøtt er det ikke anbefalt å bleke tennene dersom:

  • Du har skader på emaljen.
  • Du har kraftig ising i tennene.
  • Du har hull i tennene.
  • Tannkjøttet har sykdom, skade eller annen reaksjon.

  Dersom dette oppstår mens du bleker tennene hjemme, er det viktig at du kontakter tannlegen. Vi gjør en grundig undersøkelse av tennene og avdekker din tannhelse, slik at du kan få den behandlingen som er mest mulig skånsom og effektiv for deg.

  Misfarging av tenner

  Dersom du oppdager misfarging på tennene som ikke forbedres av blekingen, bør du også ta kontakt med tannlegen. Dette kan være tegn på kariesangrep eller andre tannsykdommer, og disse må behandles før blekingen kan fortsette. Tannbleking kan faktisk ha motsatt effekt på tenner som har flekker fra kariesangrep eller emaljefeil. Årsaken til dette er at området rundt blir lysere av blekingen, og dermed vil flekkene fremstå mørkere og mer fremtredende.

  Etter tannbleking

  Enkelte opplever ising i tennene rett etter tannbleking. Dette er ikke farlig, men ubehaget kan reduseres ved å benytte et munnskyllevann som inneholder fluor. For å bevare resultatet av tannbleking så lenge som mulig er det viktig å være nøye med munnhygiene og tannpuss. Tennene er mer mottagelige for misfarging de første 10 dagene etter blekingen, og derfor bør man unngå snus, sigaretter, kaffe, te, rødvin og annen kost som kan misfarge tennene.

  Online timebestilling

  Behov for tannlegevakt? Ring oss på +47 22 65 57 77 for akutt time på dagen.

  Kontakt oss i dag for hvite tenner!

  TannlegeTeam tilbyr profesjonell tannbleking hjemme eller på klinikken. Vi er opptatt av å finne den løsningen som er mest mulig effektiv, skånsom og rimelig for deg.

  Vi ønsker å gi deg et flott og hvitt smil. Du er i trygge hender hos de erfarne og profesjonelle tannlegene hos TannlegeTeam i Oslo. 

  Ta kontakt med oss i dag!

  Fler artikler innenfor samme tema

  Scroll to Top