Tannlegeteam logo

Tannlegeteam

Tannskade

Hva gjør du når du skader en tann?
Tannlege som viser bilder av røntgen
Innhold
  Add a header to begin generating the table of contents

  Tannskade

  Noen ganger er man uheldig og slår eller skader en eller flere tenner. Er du utsatt for et slikt uhell eller skade bør du oppsøke en tannlege for å undersøke og dokumentere skaden umiddelbart.

  Ved tannskader og traume kan det oppstå senskader, og det er derfor lurt å få skaden dokumentert selv om du ikke har knekt en tann.

  Større tannskader kan også gi rett til refusjon fra Helfo.

  Slått ut en tann – hva nå?

  Har du slått ut en tann som er en vanlig tannskade bør du legge denne i et glass melk for at den ikke skal tørke ut og kontakte tannlegevakten for behandling så raskt som mulig, dette kan være avgjørende for å redde og beholde tannen.

   Ved slik skadekan man I noen tilfeller sette tannen tilbake og fiksere den, for at den skal gro fast igjen. I andre tilfeller kan det være behov for å rotfylle tannen for å bevare den.

  Over tid kan det være nødvendig å erstatte den skadde tannen med en tannbro eller et implantat

  Våre tannleger gir deg flere behandlingsalternativer og hjelper deg med å treffe en et behandlingsvalg som føles riktig for deg.

  Få hjelp etter din tannskade hos TannlegeTeam

  TannlegeTeam tilbyr tannlegevakt i Oslo, både ved Majorstuen, Ensjø og Linderud, vi kan hjelpe deg når hellet er ut og du har slått ut en tann eller opplevd andre tannskader.

  Vi holder åpent 6 dager i uken og har alltid avsatt tid til akutte besøk slik at du raskt kan få hjelp.

  Kontakt oss idag for en samtale rundt din tannskade slik at vi kan sette av timeavtale til deg. Du kan enten ringe oss eller bestille en time via vår online timebestilling. 

  Fler artikler innenfor samme tema

  Tips fra tannlegen

  Delbetaling med SVEA Finans

  Tips fra tannlegen

  Tannbehandling i narkose

  Scroll to Top