Tannlegeteam logo

Tannlegeteam

Tannimplantat

Tannimplantat - En utmerket erstatning! Tannimplantat er som regel den beste og mest naturlige måten å erstatte manglende eller tapte tenner på. Målet er å få nye tenner som etter avsluttet behandling vil føles som dine egne.
Tannlegeteam ansatt som utfører behandling
Innhold
  Add a header to begin generating the table of contents

  Tannimplantat – En utmerket erstatning!

  Tannimplantat er en utmerket løsning for tapte eller manglende tenner grunnet tannråte, skade eller andre tannproblemer. Tannimplantat er en investering for din tannhelse og en god løsning for å gjennombygge funksjonalitet, estetikk og ikke minst velvære og selvtillit.

  Hva er tannimplantat?

  Tannimplantat er et kunstige erstatning av en tann og består også av to deler der den ene ligner tannkronen, mens den andre ligner tannroten.  Den som ligner tannroten, er laget av titan som festes i kjevebenet og vokser deretter sammen med det. Implantat fungerer som en solid base for å feste krone eller protese, og gir en naturlig og varig løsning for manglende tenner.

  Hvorfor velge tannimplantat?

  Det er flere grunner til å velge tannimplantat fremfor andre alternativer som bro eller avtagbar protese. For det første gir tannimplantat en stabilitet og komfort som ligner på naturlige tenner, og de hindrer beinresorpsjon som ofte oppstår etter tannuttrekning. Estetisk sett gir implantat et naturlig utseende og bidrar til å bevare ansiktsstrukturen.

  Hvor effektive er tannimplantat?

  Tannimplantat har vist seg å være svært effektive, med en høy suksessrate. Titanmaterialet som brukes, har den unike egenskapen å integrere seg med kjevebenet gjennom en prosess kalt oseointegrasjon. Dette gir en solid forankring og stabilitet, og gir deg som pasient muligheten til å nyte et normalt tannsett uten bekymringer.

  Hvordan foregår implantatbehandlingen?

  Implantatbehandlingen består av flere trinn. Hos Tannlegeteam vil vi begynne med en konsultasjonstime der kjeven og din generelle helse blir evaluert for å sikre at du er egnet for implantatbehandling. Selve plasseringen av implantatet i kjevebenet er en ukomplisert og smertefri behandling. Gjennom kirurgi under lokalbedøvelse settes tannroten i form av titanskrue inn. Etterpå følger en tilheling hvor implantatet fester seg til beinet. Til slutt festes en krone eller en protese til implantatet, og du kan glede seg over et fullstendig og funksjonelt smil.

  Behandlingstid for tannimplantat

  Behandlingstiden for tannimplantat varierer, men generelt tar hele behandlingen 2-4 måneder. Dette inkluderer tilheling prosessen etter kirurgi, som er viktig for å sikre en solid forankring av implantatet. Hver pasient er unik, og du vil motta individuell informasjon om behandlingstid basert på din spesifikke behandlingsplan.

  Pris på tannimplantat

  Prisen på et tannimplantat inkludert krone koster 27.000 kr før refusjon er trukket fra, men det finnes også andre faktorer som kan påvirke prisen, eksempler på dette kan være;

  • Dersom du skal erstatte mer enn 1 tann.
  • Behov for beinoppbygging.
  • Behov for fjerning av tann eller rotrester.
  • Behov for spesialkomponenter.
  • Behov for CT eller utredning for å avklare om implantat er mulig.

  Du vil på konsultasjonstimen få et totalt kostnadsoverslag som er skreddersydd din behandlingssituasjon. I noen tilfeller vil du kunne få dekket en andel av kostnadene gjennom HELFO. Vi vil hjelpe deg med å avklare dette i forkant av en eventuell behandlingsplan. Vi tilbyr delbetaling av tannbehandling via SVEA finans slik at investeringen i dine nye tenner kan deles opp over 3 – 24 måneder.

  Fler artikler innenfor samme tema

  Tips fra tannlegen

  Delbetaling med SVEA Finans

  Tips fra tannlegen

  Tannbehandling i narkose

  Scroll to Top