Tannlegeteam logo

Tannlegeteam

Rotfylling

Hva er en rotfylling?
Tannlegeteam ansatt som utfører behandling
Innhold
  Add a header to begin generating the table of contents

  Rotfylling kan ha flere funksjoner

  Rotfylling er en odontologisk prosedyre designet for å redde en tann fra dyp forråtnelse eller infeksjon. Selv om det ofte er assosiert med frykt og bekymring, spiller rotfylling en kritisk rolle i å bevare tannens livslinje og opprettholde god munnhelse.

  Hvorfor er rotfylling nødvendig?

  Rotfylling er vanligvis indikert når tannpulpa, det myke vevet innerst i tannen som inneholder nerver og blodårer, er alvorlig skadet eller infisert. Dette kan skyldes dyp tannråte, en stor tannskade eller gjentatte tannprosedyrer på samme tann.

  Prosessen ved rotfylling hos Tannlegeteam

  • Vi undersøker tannen grundig og tar røntgen.
  • Behandlingen utføres via lokalbedøvelse. For pasienter med tannlegeskrekk finnes også alternativer til lokalbedøvelse.
  • Tannen isoleres fra andre tenner, og vi renser ut rotkanalene.
  • Deretter plasseres et bakteriedrepende medikament i kanalene, som tettes med en midlertidig fylling.
  • Når man er ferdig med det første besøket, må man vente i noen dager for å forsikre om at eventuelle infeksjoner og bakterier er borte.
  • Etter venteperioden, følger et nytt tannlegebesøk hvor man erstatter den midlertidige fylling med en permanent fylling eller krone.

  Smertelindring

  Rotfylling lindrer smerter forårsaket av infeksjon eller betennelse i tannens indre.

  Rotfylling forhindrer behovet for tannuttrekning, og bevarelsen av den naturlige tannen er alltid å foretrekke for å opprettholde funksjon og estetikk. Rotfylling forhindrer spredning av infeksjon til omkringliggende vev eller andre tenner.

  Bevare tannens funksjon

  Bevaring av tannen gjennom rotfylling bidrar til å opprettholde normal tyggefunksjon og taleevne.

  Hva koster en rotfylling?

  Prisen for rotfylling vil variere basert på antall rotkanaler/røtter som skal fylles og bedøvelse. Selve rotfyllingen koster mellom 4500 og 6800 kroner. Dette inkluderer minst to besøk hos Tannlegeteam i Oslo. Utover dette vil det tilkomme enten toppfylling eller hvis skaden på tannen er stor og det kan være behov for en tannkrone.

  Fler artikler innenfor samme tema

  Tips fra tannlegen

  Delbetaling med SVEA Finans

  Tips fra tannlegen

  Tannbehandling i narkose

  Scroll to Top