Tannlegeteam logo

Tannlegeteam

Skallfasetter

Skallfasetter - kun det beste for dine tenner.
Dame som smiler
Innhold
  Add a header to begin generating the table of contents

  En Skallfasett er et tynt skall laget av porselen eller komposittmateriale. Disse skallene er spesialdesignet og festet på forsiden av tennene for å forbedre utseendet og løse en rekke estetiske og funksjonelle tannutfordringer. Ettersom skallfasetter spesialtilpasses er det svært viktig å velge en kyndig tannlege. Vi tilbyr høy grad av presisjon og dyktighet for å gi deg best mulig resultat.

  Hva er fordelen med å velge fasetter?

  Skallfasetter eller veneers brukes primært som estetisk tannbehandling for å bedre utseendet på tenner som er synlige når du smiler. For personer som røyker eller snuser, vil det ofte også forekomme en del misfarging eller gulskjær på tennene som sitter godt i emaljen. Da kan skallfasetter gi et godt estetisk resultat.

  En skallfasett er et tynt skall som passer godt når:

  • Du har misfarge på tennene som ikke lar seg fjerne.
  • Du har gule eller misfargede tenner fra for eksempel røyking eller snusing.
  • Du ønsker å fylle mellomrom mellom tennene.
  • Du vil fjerne ujevnheter.
  • Du vil dekke over synlige fyllinger.

  Fylle mellomrom mellom tennene

  Mange forbinder skallfasetter med hvitere og jevnere tenner, men de er også svært godt egnet til å fylle sjenerende mellomrom mellom tennene.

  Slik festes skallfasetter til dine tenner

  Fasetter lages av et avtrykk av tennene, og festes direkte på dine naturlige tenner. Det vil derfor se og føles helt naturlig ut. Fasettene festes til tannen med en spesialsement, som slites i samme takt som vanlige tenner. Resultatet vil derfor vare i mange år. Det er særdeles viktig at overflaten er klargjort riktig. Skulle det forekomme bakterier mellom fasett og vanlig tann, kan det raskt utvikle seg til større problemer.

  Slik foregår behandlingen hos Tannlegeteam

  Vi starter med en grundig undersøkelse hvor tannlegen vurderer om skallfasetter er den beste løsningen for å oppnå resultatet du ønsker. Behandlingen er helt smertefri, og gjøres uten bedøvelse eller med en liten dose lokalbedøvelse.

  Forberedelser

  Tannlegen forbereder tannen ved å pusse ned fyllinger og en del av emaljen før det tas et avtrykk av de tennene som skal behandles.  Avtrykkene sendes sammen med forslag til valg av farge til tanntekniker for produksjon. Tannteknikeren fremstiller nye og tynne skallfasetter basert på ditt utgangspunkt. Til produksjon av skallfasetter bruker vi ny teknologi med digitale avtrykk. Dette sikrer presis produksjon samt rask levering av nye tenner.

  Antall behandlinger

  Det kreves vanligvis to besøk for å fullføre behandlingen. Ved det første besøket blir tannens utside forberedt, for å skape nok plass til at skallfasetten skal passe perfekt. Når fasettene er ferdig produsert, er det tid for prøving. Dersom du er fornøyd med fargen, passformen og utseendet, blir fasettene permanent festet direkte til tennene.

  Hvordan lages fasetter?

  En skallfasett fremstilles enten i porselen eller glasskeramikk. Disse materialene har veldig like egenskaper som emaljen på en naturlig tann, og vil derfor slites i samme takt som dine naturlige tenner. Produksjonen av skallfasetter tar som regel mellom 5-8 dager. Dette sikrer fasetter av svært høy kvalitet, og et mest mulig naturlig resultat.

  Hvor lenge varer en skallfasett?

  Skallfasetter er i likhet med de fleste tannrestaureringer ingen permanent løsning. De vil kreve utskifting over tid, men resultatet varer som regel i mange år. Det er viktig at du behandler fasettene like godt som dine naturlige tenner, med god munnhygiene og regelmessige besøk hos tannlegen. Levetiden på fasettene kan også bli påvirket av kariesangrep i tannens naturlige del. Dersom dette skjer er det nødvendig å skifte ut skallfasetten, eller erstatte den med en krone.

  Kan skallfasetter bli ødelagt?

  I sjeldne tilfeller kan skallfasetter løsne. Da er det viktig at du bestiller en ny time hos oss så fort som mulig, slik at du får festet den på nytt. Vi benytter et spesielt festemiddel i slike tilfeller, for å ikke ødelegge materialet i fasetten.

  Hva er ulempene med skallfasetter?

  Skallfasetter er et estetisk godt valg, og praktisk fordi de fungerer som dine vanlige tenner. Det finnes likevel noen ulemper; Fasettene kan falle av ved for høy belastning.

  Fasetter er ikke godt egnet hvis tannsubstansen er svært redusert, for eksempel hvis du har gnisset tenner i mange år.

  Hva koster skallfasetter?

  Pris på skallfasetter hos Tannlegeteam starter fra 7750 kr. Dette inkluderer kostnad for tanntekniker. Prisen varierer avhengig av hvilket materiale brukes for fremstilling av fasetter og antall tenner som blir behandlet. Vi i Tannlegeteam er opptatt av å lytte til dine ønsker og behov, og jobber for at du skal få et best mulig resultat – selvsagt til den best mulige prisen.

  Fler artikler innenfor samme tema

  Scroll to Top