Tannlegeteam logo

Skallfasetter

Skallfasetter - kun det beste for dine tenner.
Dame som smiler
Innhold
  Add a header to begin generating the table of contents

  Skallfasetter – et vakkert smil

  Hos TannlegeTeam benytter vi ny teknologi med digitale avtrykk som sikrer presis og raskere produksjon av skallfasetter. Du får dine nye tenner raskt på plass, og et pent smil som vil vare i mange år.

  Hva er skallfasetter (veneers)?

  En skallfasett er et tynt skall fremstilt av porselen eller glasskeramisk materiale. Fasetter lages etter et avtrykk av dine tenner slik at de passer perfekt. Dette har blitt en moderne kosmetisk løsning for et bedre utseende på tennene, samt et penere smil. 

  Ettersom skallfasetter spesialtilpasses er det svært viktig å velge en kyndig tannlege. Det kreves en høy grad av presisjon og dyktighet for best mulig resultat.

  Hos TannlegeTeam møter du tannleger og tannpleiere med høy kompetanse på skallfasetter (veneers). Vi er opptatt av at du skal ha det komfortabelt i tannlegestolen, og lytter til dine ønsker og behov. 

  Hva er fordelen med velge fasetter?

  Skallfasetter brukes primært som estetisk tannbehandling for å bedre utseendet på tenner som er synlige når man smiler. For personer som røyker eller snuser, vil det ofte også forekomme en del misfarging eller gulskjær på tennene som sitter godt i emaljen. Da kan skallfasetter gi et godt estetisk resultat.

  En skallfasett er et tynt skall som passer godt når:

  • Du har misfarge på tennene som ikke lar seg fjerne
  • Du har gule eller misfargede tenner fra for eksempel røyking eller snusing
  • Du ønsker å fylle mellomrom mellom tennene
  • Du vil fjerne ujevnheter
  • Du vil dekke over synlige fyllinger

  Fylle mellomrom mellom tennene

  Mange forbinder skallfasetter med hvitere og jevnere tenner, men de er også svært godt egnet til å fylle sjenerende mellomrom mellom tennene.

  Slik festes skallfasetter til dine tenner

  Fasetter lages av et avtrykk av tennene, og festes direkte på dine naturlige tenner. Det vil derfor se og føles helt naturlig ut. Fasettene festes til tannen med et spesialsement, som slites i samme takt som vanlige tenner. Resultatet vil derfor vare i mange år.

  Det er særdeles viktig at overflaten er klargjort riktig. Skulle det forekomme bakterier mellom fasett og vanlig tann, kan det raskt utvikle seg til større problemer. 

  Slik foregår behandlingen hos TannlegeTeam

  Vi starter med en grundig undersøkelse hvor tannlegen vurderer om skallfasetter er den beste løsningen for å oppnå resultatet du ønsker. Behandlingen er helt smertefri, og gjøres uten bedøvelse eller med en liten dose lokalbedøvelse.

  Forberedelser

  Tannlegen forbereder tannen ved å pusse ned fyllinger og en del av emaljen før det tas et avtrykk av de tennene som skal behandles. 

  Avtrykkene sendes sammen med forslag til valg av farge til tanntekniker for produksjon. Tannteknikeren fremstiller nye og tynne skallfasetter basert på ditt utgangspunkt. 

  Produksjon av høy kvalitet

  Vi benytter topp moderne utstyr som sikrer en enkel og skånsom behandling av høy kvalitet, og ikke minst et godt resultat.

  Til produksjon av skallfasetter bruker vi ny teknologi med digitale avtrykk. Dette sikrer presis produksjon samt rask levering av nye tenner.

  Antall behandlinger

  Det kreves vanligvis to besøk for å fullføre behandlingen. Ved det første besøket blir tannens utside forberedt, for å skape nok plass til at skallfasetten skal passe perfekt. 

  Når fasettene er ferdig produsert er det tid for prøving. Dersom du er fornøyd med fargen, passformen og utseendet, blir fasettene permanent festet direkte til tennene.

  Hvordan lages fasetter?

  En skallfasett fremstilles enten i porselen eller glasskeramikk. Disse materialene har veldig like egenskaper som emaljen på en naturlig tann, og vil derfor slites i samme takt som dine naturlige tenner. 

  Produksjonen av skallfasetter tar som regel mellom 10-14 dager. Dette sikrer fasetter av svært høy kvalitet, og et mest mulig naturlig resultat. 

  Hvor lenge varer en skallfasett?

  Skallfasetter er i likhet med de fleste tannrestaureringer ingen permanent løsning. De vil kreve utskifting over tid, men resultatet varer som regel i mange år. Det er viktig at du behandler fasettene like godt som dine naturlige tenner, med god munnhygiene og regelmessige besøk hos tannlegen.

  Levetiden på fasettene kan også bli påvirket av kariesangrep i tannens naturlige del. Dersom dette skjer er det nødvendig å skifte ut skallfasetten, eller erstatte den med en krone. 

  Kan skallfasetter bli ødelagt?

  I sjeldne tilfeller kan skallfasetter løsne. Da er det viktig at du bestiller en ny time hos oss så fort som mulig, slik at du får festet den på nytt. Vi benytter et spesielt festemiddel i slike tilfeller, for å ikke ødelegge materialet i fasetten.

  Hva er ulempene med skallfasetter?

  Skallfasetter er et estetisk godt valg, og praktisk fordi de fungerer som dine vanlige tenner. Det finnes likevel noen ulemper:

  • Fasettene kan falle av ved for høy belastning
  • Fasetter er ikke godt egnet hvis tannsubstansen er svært redusert (for eksempel hvis du har gnisset tenner i mange år)

  Skallfasetter er et estetisk godt valg, og praktisk fordi de fungerer som dine vanlige tenner. Det finnes likevel noen ulemper:

  • Fasettene kan falle av ved for høy belastning
  • Fasetter er ikke godt egnet hvis tannsubstansen er svært redusert (for eksempel hvis du har gnisset tenner i mange år)

  Hva koster skallfasetter?

  Pris på skallfasetter hos TannlegeTeam Oslo starter på 5900 kr. Dette inkluderer kostnad for tanntekniker. Prisen varierer avhengig av:

  • Hvilket materiale vil brukes for fremstilling av fasetter (porselen eller keramisk glass)
  • Antall tenner som blir behandlet

  Kontakt TannlegeTeam Oslo for en vurdering av dine naturlige tenner og et uforpliktende kostnadsoverslag. Vi er opptatt av å lytte til dine ønsker og behov, og arbeider for at du skal få et best mulig resultat – selvsagt til den best mulige prisen.

  Fler artikler innenfor samme tema

  Tannlegeteam ansatt som utfører behandling
  Tips fra tannlegen

  Delbetaling med SVEA Finans

  Tannlegeteam ansatt som utfører behandling
  Tips fra tannlegen

  Tannbehandling i narkose

  Scroll to Top